Min tröja var för liten
– kan jag byta den?

Ibland kan det vara svårt att veta vilken storlek man ska välja, och blir det fel vill man byta. Det är alltså bra att testa kläderna innan de trycks eller broderas. Vi tar nästan alltid hem kläder på beställning, direkt från våra leverantörer. Leverantörerna har ofta speciella avgifter som tillkommer vid retur, och vi kan därför tyvärr inte erbjuda att ta hem plagg gratis för provning. Däremot så får du självklart returnera plagg som inte passar, förutsatt att du följer reglerna vi tar upp på denna sida.

 

 

Tryckta kläder kan inte bytas eller returneras

Ett märkt plagg räknas som specialtillverkning. Därför går kläder som är tryckta, broderade eller på annat sätt bearbetade inte att byta eller returnera. Det är därför viktigt att du säger till oss redan när du lägger beställningen att du vill testa plaggen innan vi trycker. Vi meddelar dig när kläderna har kommit, och du väljer själv om du vill testa plaggen hos oss eller ta med dem. Se bara till att återlämna dem i tid.

Regler och kostnader kring byten och returer

Krav för att byta eller returnera plagg

Dessa krav gäller för plagg som vi har beställt hem på din begäran.

  • Bearbetade kläder går inte att byta eller returnera.
  • Du som kund ska meddela oss vid beställningstillfället att du vill testa kläderna innan märkning.
  • Om du vill byta ett plagg, returneras plagget och en ny beställning läggs. Returavgifter tillkommer enligt nedan.
  • De plagg som ska returneras ska återlämnas till oss inom 10 dagar (helgdagar inräknade) från det att vi meddelat att de finns att testa.
  • De plagg som återlämnas ska returneras så som du fick dem av oss. Det vill säga, de ska vara hela, rena, ha alla lappar kvar och ligga fint vikta i sin originalförpackning om sådan finns, annars godkänns inte returen. Även originalförpackningen ska vara hel, så öppna försiktigt. Med originalförpackning menas den påse eller kartong som det enskilda plagget var förpackat i.

Kostnader

Vi beställer kläder med veckoleverans om inget annat är överenskommet. Det innebär då att frakten är gratis, förutsatt att du hämtar dina kläder hos oss. Vill du däremot byta eller returnera plagg som vi tagit hem åt dig så tillkommer kostnader enligt nedan. Då olika regler gäller för våra olika leverantörer så ber vi dig kontakta oss om du vill ha exakta siffror för just din beställning.

  • Returfrakt debiteras med 150 kr + moms per leverantör.
  • När du returnerar plagg krediteras de. Dock dras ett returavdrag från krediten (10-25 % av plaggens pris, beroende på leverantör). Det lägsta avdraget är mellan 100-150 kr + moms.
  • Om plaggen inte återlämnas enligt kraven ovan så är returen inte giltig. Detsamma gäller om de är förstörda på annat vis. Hela priset för plaggen kommer debiteras.

Reklamation

Om du vill byta eller returnera ett plagg på grund av att det gått sönder, är felsytt, felmärkt, eller av någon annan anledning som du som köpare inte kunnat påverka så räknas ärendet som en reklamation. Om reklamationen går igenom så hamnar inga extra kostnader på dig. Antingen får du ett nytt plagg, eller så återbetalas du för plagget och andra kostnader som kan ha tillkommit.

Kolla efter storleksguider när du beställer dina kläder

Arbets- och profilkläder har ofta lite annan passform än vad man har på sina privata kläder, framför allt när det gäller dammodeller. De upplevs ofta mindre än vad man är van vid. Är du osäker så rekommenderar vi att du väljer en storlek större, och såklart att du säger till att du vill testa plagget innan tryck. För att få lite hjälp på traven kan du leta efter storleksguider. Ofta har varje leverantör en generell storleksguide, och vissa har till och med en guide för varje plagg. Där står plaggets mått, som du jämför med dina egna för att få en uppfattning om vilken storlek du ska välja. Förhoppningsvis får du hem ett plagg som passar, och både du, miljön och plånboken blir glada!