Saker du borde veta innan du stripar ditt fordon
Att foliera sitt fordon är ett bra alternativ till att lacka om och dessutom kan du riva bort folien när du ska sälja. Vi stöter på en hel del frågor runt foliering, här har vi samlat några av de vanligaste frågorna inklusive svar.
Vad kostar det att stripa min bil?
Det korta, tråkiga svaret på den frågan är “Det beror på”. En helfoliering inklusive trösklar, handtag mm kostar förstås mer än att bara foliera delar av fordonet. Kontakta oss för pris helt enkelt.
Hur länge håller det?
Normalt håller en foliering i 3-5 år beroende på hur den sköts.
Förstör inte folien lacken?
Tvärtom, om folieringen utförs av proffs (t.ex. oss) skyddas lacken mot solljus och delvis även mot nötning.
Vilka färger finns att välja på?
Du kan få i princip alla färger. Vi kan till och med printa motiv och foliera din bil med det.
Hur tvättar jag fordonet?
För längsta hållbarhet rekommenderar vi handtvätt, men det går bra med maskintvätt med borstar också. Tvättar du med högtryckstvätt ska du hålla dig minst en halvmeter ifrån ytan. Läs våra skötselråd här
Vilken folie använder ni?
Vi använder främst premiumfolie från Hexis och Avery.
Hur förbereder jag fordonet inför folieringen?
Tvätta! Tvätta! Tvätta! Ytan måste vara helt ren, annars uppstår bubblor i folien och dessutom kan lacken skadas. I priset du fått ingår slutlig rengörning med lim- och fettborttagare. Men smuts, asfalt mm ska vara borta innan. Vaxa dock inte fordonet, då fäster inte folien.
Hur lång tid tar det?
För en helfoliering vill vi ha fordonet ca en vecka. Mindre folieringar tar förstås kortare tid, men minst en dag vill vi ha på oss. Är det kallt ute måste dessutom ytan komma upp i minst 15-20 grader innan vi kan börja så det måste räknas in i tiden.
Och till sist, vad säger farbror polisen om det här?
Lagen har synpunkter på de främre sidorutorna, där får det inte sättas någonting, varken toning eller folie. Sedan får man inte ha allt för mycket reflekterande material (t.ex. kromfolie) på bilen.