Uppdatera din hemsida

Precis som din dator så behöver din hemsida uppdateras då och då. Säkerhetshål upptäcks, teknik blir gammal och nya funktioner tillkommer.

Drivs din hemsida av WordPress är det ganska enkelt att uppdatera, under Adminpanelen och vidare till Uppdateringar finns alla tillgängliga uppdateringar. Ta gärna en backup först, bara utifall.

OBS! Var det väldigt länge sedan du uppdaterade din hemsida? Låt ett proffs göra det om du inte har stenkoll, det kan hända att saker och ting inte riktigt går som det är tänkt.

”Men va tråkigt! Jag har inte tid! Jag kan inte!”

Vi på Dekalbolaget har återställt ett antal hemsidor efter hackarangrepp där innehållet har bytts ut, ofta till något barnförbjudet… Onödigt, tar tid och kan bli dyrt. Nästan alltid beror dessa angrepp på gamla versioner av WordPress eller något tillägg. Ännu roligare kan det bli om din hemsida hackas till att börja skicka spam, då kan även din ordinarie e-post bli svartlistan och dina meddelanden hamnar i skräpkorgen hos mottagaren. Om de ens kommer fram.

Ett gott råd är att åtminstone en gång i månaden kolla över om det finns nya uppdateringar. Har du inte tid eller lust till det? Fråga oss om hjälp! Det är det värt!

PS! Du ser väl till att innehållet är uppdaterat också?