5 sätt att ta bättre bilder med mobilen

Idag använder vi allt mer mobilen för att fotografera det som händer runt oss. Även vad som sker på företaget. Att ha riktigt snygga och genomtänkta bilder på sociala medier gör oerhört mycket för det intryck du ger på dina följare.

Det finns många bra knep för att höja just mobilbilderna, med alla dess begränsningar och fördelar. Sök bara på ”photography” i App store så märker du vilken uppsjö det finns.

Här är två utmärkta artiklar om mobilfoto från de utmärkta utbildarna på Moderskeppet. Del 1, del 2.

Egentligen är det inte någon större skillnad mot att fotografera med en ”vanlig” kamera. Samma kompositionsregler och tänk gäller.

Dock är oftast mobilen lite sämre prestandamässigt, högre brus, obefintligt skärpedjup, dåligt objektiv. Det kräver att du som fotograf tänker till lite extra. Ha gärna ordentligt ljus, komponera bilden så att du får en förgrund, en mittendel och en bakgrund. På så sätt får du ett djup i bilden. Tänk även på att rensa bort onödiga saker i bildens utkanter. Gå tre steg närmare!

Kolla gärna in appen VSCO Cam, den är riktigt bra. Annars går det att använda Instagram för att redigera bilder. Bilden du laddar upp sparas nämligen även på din mobil.